ExtremeBlueFin.com

Bestemming: Tenerife, Playa de las Americas – Adeje, Puerto Colon

Foto 0 Nathalie met Kogelvis

Het Verhaal van Danny

Danny is 31 jaar, komt uit Bergen op Zoom en vist al zijn hele leven. Vissen is zijn leven!

Als kleuter druk in de weer met de vaste stok. Hij heeft heel veel wedstrijden gevist en was qua vaste stok op een gegeven moment gewoon wel klaar, uitgekeken, wilde vooral meer én nieuwe uitdagingen.
Toen werd het zijn missie om een geroutineerde allrounder te worden!

Zelf verloor hij tijdens een reis zijn hart aan Tenerife en vooral aan de prachtige visserij daar! Danny deed waar vele van ons van dromen: Hij dapperde richting dat altijd zonnige en relaxte Canarische Eiland toe en zette daar zijn eigen bedrijf op!

Extreme Bluefin.com 

Logo extremebluefin.com

Danny’s concept is het kunnen aanbieden van een complete vakantie. Dus hij neemt je niet alleen een dag mee op zee om te vissen maar hij regelt ook je verblijf en kan – indien wenselijk- allerlei andere leuke bezigheden (excursies) voor je regelen. Een visvakantie via Danny Bogers is dus ook een vakantie voor het hele gezin, voor ieder wat wils.

Manlief kan bijvoorbeeld gaan shoppen, met een 4×4 de bergen in op avontuur óf bij het zwembad gaan liggen, terwijl vrouwlief de hele dag lekker gaat vissen!

Alles kan in overleg met Danny. Hij regelt het voor jullie!

Foto 1 Danny met Tonijn
Foto 2 Nathalie en Danny

De Reis en het Verblijf

Naar Tenerife gaan dagelijks, directe vluchten en vanaf Schiphol is het maar 4 uurtjes vliegen. Appeltje- eitje dus!

En dan stap je uit het vliegtuig en dan loop je zo – hopla- met je snuitje in de tropische zon! Ik appte Danny dat ik veilig geland was en hij appte direct terug: Hij was al onderweg naar het vliegveld om me op te halen. Lekker, want ik had geen idee waar ik was en waar ik naartoe moest haha.

Vanaf het vliegveld Tenerife was het maar 20 minuutjes met de auto naar het verblijf. Dat vind ik dus echt wel een heel groot pluspunt! Het is dan zo relaxed he? We stopten bij een appartementen/studio complex, gelegen in de haven van Puerto Colon. Te gek! De studio was simpel maar helemaal goed. Het balkon was ruim: Er stond een tafeltje, 4 stoelen, parasol en zelfs ook nog 2 ligbedden. En dan dat uitzicht…. Palmbomen! Gewoon PLOP, onder je neus!

Uitzicht over de haven, bootjes in alle soorten en maten, catamarans, visboten, waterscooters, echt, je bent onderdeel van de haven hier en dat was zo leuk! Ik voelde me er snel thuis en  minstens zo belangrijk, ik voelde mij er veilig. Om bij het complex te komen moest je door een afgesloten hek. Dus echt alleen terrein van gasten met sleutels en anderen dus lekker niet! Er werd dagelijks schoongemaakt door 2 lieve dames oeh en er was ook een zwembad EN een whirlpool!

Op loopafstand allerlei lekkere restaurantjes en supermarkten, serieus, deze lokatie is helemaal geweldig!

Het fijne is dat alles op Tenerife geen drol kost, dus je kan schaamteloos genieten van uit-ontbijten, uit-lunchen en uit-dineren 😉

Ik deed vaak een combootje: Een lunchje thuis (want dan kon ik gewoon in bikini vanuit het zwembad de studio inrollen en weer terug naar het zwembad rollen hahaha.) Dan in de avond lekker tutten en erop uit!

Foto 4 Baai

Het Materiaal

In de haven, op zo’n 3 minuten loopafstand van je studio ligt het bootje van Danny. Het is een Karnic Blue Water 2051 – Center console.

Daarachter heeft hij een Honda 150PK VTEC hangen. Deze set is meer dan prima! Er kunnen 6 mensen mee maar hij neemt niet meer dan 4 vissers mee aan boord. Dat siert hem, ik mag dat wel. Ruimte en comfort boven centen, ja toch?

Mij vielen gelijk de glimmende, Penn International Reels op. Wat zijn dat toch de meest machtige reels on Earth. Werkpaarden. Solide. Alles klopt aan die reels. Oa Penn Tuna Sticks om de sets comleet te maken. Tsja, ik snap wel dat je met dit materiaal tonijnen kan temmen!

Foto 5 Penn Reel

Kortom, de Fishing Gear is helemaal voor mekaar aan boord. Hij heeft ook een Tubertini kanthengel want het is ook echt onwijs leuk om in de haven, vanaf het kantje of de boot te vissen. Er zit zoveel vis! Harders, dorades, maar ook trompetvis, roggen en barracuda’s.

Dat zwemt hier allemaal onder de bootjes rond.

Over het aas kan ik kort zijn: Andere soorten vis (vooral makreel) en/of garnalen.

Pieren en zagers hebben ze niet.

De visspots!

Foto 7 Onderweg

Allereerst, serieus, wat een zee!
Wat een prachtige, grote bak met blauwe zoutigheid!

Ik had maar 2 visdagen met Danny, na overleg besloten we om 1 dag de Tonijn te proberen en de andere dag naar een ander stuk wat meer geschikt was voor bodemvissen. Ik vond het allemaal spannend, onbekend water met dus onbekende vissen en dat maakt het zo leuk he!

Dag 1, we hadden om 10:00 bij de boot afgesproken. Danny regelde drankjes en broodjes. We hebben vanaf de boot toen even in de haven wat aasvisjes gevangen en ook vooral even lekker bijgepraat, want wat een leuk stadje en haventje is het hier toch!

Maar ok, genoeg daarover, we gingen de haven uit en na een uurtje varen kwamen we aan bij de “Tuna-Spot”.  Het chummen begon en de Penn-sets werden voorzien van makrelen: eentje wat verder achter de boot, de ander wat dichterbij en wat dieper, en zo pakten we een mooi stuk water. Met chummen ben je continu bezig een voerspoor te maken. Als je je dan realiseert dat je in de wijk van de Tonijnen vaart, dan is het toch wel echt een heel spannend spelletje hoor!

Op een gegeven moment, 40 meter links van ons, een geweld! Meeuwen helemaal los! Allemaal aasvis, sprong allemaal op, het leek wel alsof de zee in een whirpool was verandert. En toen zag ik ze… Gigantische tonijnen, die helemaal los gingen, springen, draaien, echt, ik werd dus helemaal gek want ons chumspoor was hier en niet daar en onze makrelen waren hier en niet daar!

De jachtchaos duurde zo’n 5 minuten maar WAT een waanzinnig moment…
Hoe mooi om hier onderdeel van te mogen zijn en het te hebben gezien, echt. Vergeten doe ik het nooit!

We zijn nog een paar keer op dezelfde spot heen en weer gevaren, hebben ons best gedaan maar helaas: Het mocht niet zo zijn! Geen tonijn in de boot.

Wat trouwens ook wel even een momentje was, ik dacht “ wat drijft daar in hemelsnaam?” Bleek een zeeschildpad… Te leuk! Ik heb er die dag nog 3 gezien, ze zijn zo mooi en dan denk je, wat doet zo’n beessie nou helemaal hier op zee. Met dat koppie, echt kijken naar je!

De 2de dag spraken we af om 12:00 uur om te gaan Bodemvissen.

Danny had allerlei anders lekker bij zich: Gamba’s! Die lust ik! Maar het was dus voor de vissen.

Haven uit en ook nu een klein uurtje varen, linksom ipv rechtsom. We gingen vissen in de buurt van Los Cristianos. Danny legde even uit hoe of wat, stukjes garnaal eraan en gaan.
Nou, dat klopte. Ik had nog niet de bodem aangeraakt of de hengel flipte al hahaha. Wat een visfeestje daar!
Echt zo leuk! We hebben heel veel gevangen, allerlei soorten: Pufferfish, lizard fish, Dorades en ook prachtige baarzen.

Foto 8 Deze dag vergeet ik nooit
Foto 9 Nathalie met Baars
Foto 10 Blijheid

En toch, wat het meeste indruk op me heeft gemaakt die dag? We hebben wel een stuk of 20 dolfijnen gezien, wederom zeeschildpadden en… Let op..  De zee is daar dus echt heel helder en knalblauw, zie ik dus een mega-Barracuda zwemmen. Echt. Ik denk op 4 meter diepte. Heel relaxed, pomtiedom. Ik vergat gewoon adem te halen hahaha, zwemt ie daar gewoon! En hij was sowieso groter dan een meter.

Uiteraard alles ombouwen en proberen te vangen, beest was allang weg maar geloof me nou, zo’n dag op zee gaat direct forever in je hartje. En als je aan het eind van de dag weer op de kant komt, dan denk je bij jezelf:

Wauw, ik heb echt zoveel bijzonders gezien, gevangen en meegemaakt!

Eerlijk is eerlijk, mijn vangdrang was na die 2 dagen alleen maar toegenomen..
Ik had immers nu gezien én beleeft wat voor moois daar allemaal nog meer zwemt.
Een volgende keer, want ik ga absoluut nog eens terug, regel ik dus iets meer vis-tijd!
En daar moet je tijdig bij zijn, want Danny was – in mijn geval- al volgeboekt t/m december!

Maar wat heb ik genoten. De andere dagen stonden voor mij in het teken van het verder verkennen van Tenerife.

We zijn nog uiteten geweest en hebben een borrel gedaan. Danny vertelde me over zijn ambities: Meerdere vislocaties op de kaart zetten, bijvoorbeeld in Costa Rica en daar dan ook complete (gezins-) visreizen naartoe te kunnen organiseren. Hoe mooi is dat en ik denk dat het hem gaat lukken!

Verder staan op zijn visbucketlist nog de Tarpon, Goliath Tigerfish en een Arapaima, ha, das een pittige lijst!

De week vloog voorbij.. aan alles komt een eind maar deze plek, op 4 uurtjes vliegen van ons platte landje: Echt een aanrader!

Danny, top geregeld!

Foto 11 Rockfishing Together

Voor meer info, plaatjes én het boeken van dit mooie avontuur ga je naar extremebluefin.com

Glitters en groetjes,

Foto 12 Logo-fishing-nathalie-bw

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!